Bad Mergentheim

In Bad Mergentheim zochten we een parkeerplaats dicht bij het centrum maar dat konden we eerst niet echt vinden. Allemaal kleine plaatsen waar we niet in pasten. Even verder zagen we het kuurpark waar we ook heen wilden en een mooie grote parkeerplaats bij winkels. Dus gingen we eerst maar wandelen op het kuurpark.
Het is een schitterend park met heel verschillende dingen. In 2003 was dit park een van de 10 mooiste tuinen van Duitsland. Of dit nog zo is weten we niet maar het zou best wel kunnen. We hebben zelfs nog dingen niet gezien die er later dus wel bleken te zijn. Zoals bijvoorbeeld de rozentuin en het Japanse parkje. Het is dan ook heel erg groot.

Ook ontdekten we toen dat we vanaf de parkeerplaats waar we nu stonden ook zo naar het centrum konden lopen. Dus na een koffie pauze zijn we vertrokken voor een rondje centrum. Mooi en leuk stadje al was het uiteindelijk toch kleiner dan we verwachten. Maar samen met het oude slot van de Duitse orde met een kerk in barokstijl was het toch leuk om het allemaal te bekijken. Ook het park(je) bij dit slot was de moeite waard om te zien.

 


De coördinaten

Het grote kuurpark 49.493901,9.781427

Centrum van Bad Mergentheim 49.49306,9.770035Foto's gemaaktMeer campertips