Neuschwanstein

Het bijna eindpunt van de route en een hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk het sprookjeskasteel Neuschwanstein. Wij hebben dit in het tweede deel van onze route als eerste bekeken. Een parkeerplaats vinden is geen probleem. Er zijn er meerdere in het dorpje en met de camper kun je er op verschillende parkeerplaatsen terecht. Wij stonden op P2.
Daarna zijn we gaan wandelen naar het kasteel. Dat is een flinke wandeling omhoog maar echt wel te doen en je ziet ook mooie dingen onderweg. Het kasteel van verschillende punten en ook het bos is mooi.
Je kunt ook met een paard en wagen naar boven of met een bus maar lopen is toch leuker.

Boven gekomen hebben we genoten van het kasteel. We konden niet binnen kijken omdat honden er niet in mogen maar dat wisten we al van tevoren. Wil je er trouwens wel binnen kijken let er dan op dat je beneden in het dorp je kaartje al moet kopen!

Daarna nog een stuk doorgelopen naar boven naar de Marienbrucke. Daar is een prachtig uitzichtpunt. Zeker de moeite waard om daar heen te lopen. Ook het kasteel kun je daar weer in het geheel zien vanaf een hoger gelegen punt. Heel erg mooi.
Naar beneden wandelen gaat een stuk lekkerder.
De omgeving van het kasteel is dan ook erg fraai wat betreft het natuurschoon.

 


De coördinaten

De parkeerplaats vind je op 47.557256,10.740165

De Marienbrucke vind je op 47.554985,10.749435 hier kun je niet met de camper komen dus dat zal lopend moeten of met de bus die hier vlakbij een halte heeft..Foto's gemaaktMeer campertips