Lauda-königshofen

Het plaatsje Lauda-Königshofen was niet zo heel leuk en opvallend veel rustiger dan de vorige plaats. Het heeft wel een historische stadskern met vakwerkgebouwen. Ook is er een stadspoort Oberes Tor en Pulverturm (kruittoren) als overblijfselen van de middeleeuwse versterkingswerken.
De volgende dag besloten we als eerste het “weinlehrpfad” te volgen. Dat is een kleine wandeling in het plaatsje Beckstein wat ook hoort bij Lauda-Koningshofen. Dit pad laat met borden (in de vorm van een wijnglas) allemaal informatie zien over het maken van wijn terwijl je over de helling langs de druiventrossen loopt. Het was een flinke klim omhoog met uiteindelijk een mooi uitzicht over het plaatsje. Daarna weer via de andere kant naar beneden gewandeld en het was zo een mooi rondje en goed te doen met ruim 1,5 kilometer. Een leuke route om even te wandelen en soms kun je deze route ook met een gids lopen maar op eigen gelegenheid is zeker ook leuk en je kan de borden bekijken met wat er allemaal is.

 


De coördinaten

Hier vind je het stadje 49.570281,9.702564

Begin van het weinlehrpfad 49.5471445945, 9.703520604 het parkeren van de camper kan even verder aan deze weg.Foto's gemaakt
Bij het weinlehrpfad

Meer campertips