Füssen

Füssen is een mooie stad waar je leuke dingen kan zien. Een van de belangrijke dingen die je kan bekijken is het Hohes Schloss Füssen.
Vandaag zijn we rustig en wat later wakker geworden dan de afgelopen dagen maar dat kwam vast door de drukke dag gisteren. Na het ontbijt eerst alles geleegd en gevuld en daarna rijden naar het dorpje Füssen. Waar ook de camperplek is dus we waren er al na een heel korte rit.
Het is een prachtig dorpje en ook daar was weer een slot. In dit geval het Hohes Schloss Füssen! Daar hebben we ook weer een tijdje rondgelopen. Apart zijn alle beschilderingen op de muren. Daardoor lijken de muren veel imposanter dan ze eigenlijk zijn. Soms lijkt een gewone hoek van twee muren een hele dikke kolom terwijl dat alleen de beschildering is. Maar ook het stadje zelf was erg de moeite waard. Veel mooie gebouwen en wel leuke winkeltjes.

Lechfall

Ga ook zeker even kijken bij de Lechfall. Een gemaakte waterval bij een prachtig uitzichtpunt op een brug. Vooral de andere kant van de waterval ziet er adembenemend uit. Je kunt er lopend komen vanuit het centrum maar er is ook een kleine parkeerplaats dichtbij de brug. Maar die is meestal al snel vol dus je moet dan veel geluk hebben om een plekje te vinden.
We hebben er een flink tijdje gelopen en hebben daarna koffie gedronken toen we weer bij de camper waren. Maar omdat we ook gehoord hadden van de waterval bij de Lech zijn we daar ook maar naar toe gaan wandelen. Dat wandelen viel nog tegen want met de berg van gisteren in de benen moesten we nu weer veel omhoog en naar beneden lopen en dat voel je best wel. Maar het was de moeite waard want het zag er erg mooi uit. Vooral de imposante rotsen waar het water tussendoor liep zagen er prachtig uit.

Er zijn twee camperplekken in Füssen en we bij beide een nacht gestaan. Het zijn CaravanZentrum Allgau Kolling in Füssen en Wohnmobilplatz Füssen

 


De coördinaten

Grote parkeerplaats vlak bij het centrum van de stad vind je op 47.56762,10.694532
Let op. Deze parkeerplaats is vrij duur voor campers. Als je fietsen bij je hebt kun je beter vanaf de camperplaats fietsen of zo'n 30 minuten lopen.

Mooie waterval buiten het centrum met uitzicht vanaf een brug: 47.561791,10.694815Foto's gemaaktMeer campertips