Röttingen

Verder op de Romantische strasse kwamen we bij het plaatsje Rottingen. Daar hebben we de camper meteen op de camperplaats gezet. Het stond aardig vol maar wij hebben hem wat verder weg neergezet en hebben een mooi plaatsje.

Röttingen is bekend als de "Stadt der Sonnenuhren" ofwel de stad met de zonnewijzers. Later op de middag zijn we die zonnewijzers gaan bekijken in het stadje. Ze hebben er wel 24 staan en bij de VVV kun je een route krijgen op papier. Het is handig deze op te halen want anders zijn de zonnewijzers lastig te vinden. En de eerste zonnewijzer zou al onmogelijk zijn want die staat binnen in het stadhuis voor een raam. Gelukkig liet de vrouw van de VVV deze meteen zien omdat het VVV in hetzelfde gebouw zit.
Er zijn ook nog een paar zonnewijzers die ver buiten de wandelroute liggen en eentje was er weg want alleen de sokkel stond er nog. Maar al met al hebben we zo toch 17 prachtige zonnewijzers op de foto gezet.
Een heel leuke zonnewijzersrondweg om te volgen en je komt door het hele stadje met vele vakwerkhuizen en ook wandel je om het stadje met prachtige tuinen en uitzichten. En er is een stadsmuur die vrijwel volledig bewaard is gebleven en dat is ook een bezienswaardigheid. Van de oorspronkelijk zestien wachttorens zijn er nog zeven over.

Later met de hond uitlaten heb ik er nog zonnewijzer opgezocht die wat verder weg bij een school staat. Deze is heel groot en je moet jezelf als persoon in het midden zetten van de zonnewijzer om met je eigen schaduw de tijd af te lezen.

 


De coördinaten

Centrum en start van de zonnewijzer-route 49.5097608097, 9.9691031466Foto's gemaakt


De vele zonnewijzers die er in het stadje staan


Levensgrote zonnewijzer waar je zelf het middelpunt moet zijn

Meer campertips