Over De Route

De Romantische Strasse heeft een route die loopt van Würzburg richting het zuiden tot aan Füssen . Deze route loopt dan langs vele plaatsen maar is niet echt helemaal van punt tot punt aangegeven. Het landschap in de route is zeer afwisselend en vooral het heuvelachtige gebied heeft veel charme. De gehele route is een combinatie van vakwerkstadjes, ruines, kastelen en burchten. Allemaal historische dingen dus.

De route is van plaats tot plaats te volgen maar soms kun je best iets afwijken omdat er andere leuke dingen in de buurt zijn of omdat bijvoorbeeld een camperplaats iets verder weg ligt maar wel de moeite is om te bezoeken. En dat is ook helemaal niet erg want het gaat om het hebben van een leuke vakantieroute. Wij hebben met de camper een eigen route gereden waarbij er rekening is gehouden om zoveel mogelijk steeds een andere weg te rijden en zeker niet over de grootste wegen.
Ook zijn we soms wat afgeweken van de geplande route omdat er in diverse plaatsen op bepaalde dagen is gedaan wordt waardoor we ook op die dag in die plaats wilde zijn. Dus dan slaan we een plaats over en doen die dan op een later tijdstip of op de terugweg.

 


De officiŽle route

De route zoals in folders wordt aangegeven vind je hieronder en deze is niet op schaal getekend:De route van plaats naar plaats

Hieronder vind je de verschillende plaatsen op de volgorde van de officiŽle route. Je bent natuurlijk niet verplicht de route ook in deze volgorde te rijden. Wij hebben het ook anders gedaan.

Würzburg - Würzburg
Wertheim - Wertheim
Tauberbischofsheim - Tauberbischofsheim
Lauda-Königshofen - Lauda-Konigshofen
Bad Mergentheim - Bad-Mergentheim
Weikersheim - Weikersheim
Röttingen - Röttingen
Creglingen - Creglingen
Rothenburg ob der Tauber - Rothenburg ob der Tauber
Schillingsfürst - Schillingsfürst
Feuchtwangen - Feuchtwangen
Dinkelsbühl - Dinkelsbühl
Wallerstein - Wallerstein
Nördlingen - Nordlingen
Harburg - Harburg
Donauwörth - Donauwörth
Rain - Rain
Augsburg - Augsburg
Friedberg - Friedberg
Landsberg am Lech - Landsberg am Lech
Hohenfurch - Hohenfurch
Schongau - Schongau
Peiting - Peiting
Rottenbuch - Rottenbuch
Wildsteig - Wildsteig
Wieskirche - Wieskirche
steingaden - Steingaden
Halblech - Halblech
Schwangau - Schwangau
Neuschwanstein - Neuschwanstein
Hohenschwangau - Hohenschwangau
Füssen - Füssen

Onze gereden route

De route zoals wij hem uiteindelijk gereden hebben kun je niet meer echt terugvinden als plaatje omdat we de route niet bijhielden met een GPS programma.
We hebben de route opgesplitst in tweemaal 19 dagen. De eerste 19 dagen zijn we naar Würzburg gereden en vandaar richting het zuiden tot aan Dinkelsbühl . De tweede keer zijn we begonnen in Füssen en zijn we daarna afgezakt richting het noorden tot we weer bij Dinkelsbühl waren.

Verder hebben we op de heen en terugweg naar die plaatsen ook verschillende dingen gedaan en bekeken. Wij zijn niet van die doorrijders die het hele stuk van Nederland naar Füssen in een dag rijden.

Wij zijn van plaats naar plaats gereden. De volgorde van onze plaatsen vind je op de pagina Route door ons gereden
Het menu houdt de plaatsen aan op alfabetische volgorde, en dit is ook zo bij de namen van de camperplaatsen.

Bestel eventueel ook het Duitstalige boekje Romantische Strasse vom Main zu den Alpen
Meer campertips