Wallerstein

Bij het stadje Wallerstein heb je het slot Wallerstein welke dus privé-bezit is en alle hekken zijn dicht. Dat ze dat aanbevelen voor de Romantische strasse kan ik dan niet volgen want je hebt er niets aan. De kerk was wel mooi, vooral de achtertuin zag er mooi uit. Met ook allemaal schilderingen die verhalen uit de bijbel vertelden. Er staat bij wat het voorstelde dus het is goed te volgen wat er op de schilderijen staat afgebeeld.
Ook zijn we naar boven geklommen voor een mooi uitzicht op de Wallersteiner Felsen.
Een 65 meter hoge berg waar ooit een slot heeft gestaan. Nu staat er niets meer en heb je alleen een uitzicht naar alle kanten.
De ingang en begin van de trap en het pad naar boven voor die Wallersteiner Felsen is nog best lastig te vinden. Eerst het terrein van de brouwerij op en dan een dicht wit hek openen en dan achter een rots vind je de trap naar boven. Als je die gevonden hebt is het gewoon even klimmen. Pas wel op want het is geen goed begaanbaar pad. Dus let op waar je je voeten neerzet. Vooral ook als je weer naar beneden gaat. Het moet niet vanzelf te snel gaan

 


De coördinaten

Parkeren met een camper kan hier goed vlakbij de kerk 48.8864844898, 10.46936577

Ingang Wallersteiner Felsen: 48.8889523668, 10.473615980Foto's gemaakt

Meer campertips