Würzburg

Würzburg is een grote stad met veel moois om te bekijken. We hebben op de camperplaats ( Friedensbrücke Würzburg ) gestaan en van daaruit de stad een paar keer bezocht.

Als eerste gingen we naar de beroemde brug ĎAlte Mainbruckeí. Een prachtige brug met veel beelden erop. Maar ook ontzettend druk die avond. Het leek wel of iedereen op de brug wilde genieten van de avondzon met een wijntje in de hand.
Daarom die avond naar de vesting MariŽnberg gelopen. Het was een hele klim maar goed te doen nu het 's avonds niet zo erg warm meer is. Het is een prachtig en groot gebouw. Met veel verschillende dingen om te bekijken. Een toegangspoort, mooie wallen erom, torentjes en nog veel meer.

De volgende ochtend gingen we weer Würzburg in. Dus weer naar de oude voetgangersbrug gelopen en daarna de stad in om de bijzondere gebouwen te bekijken. En dat zijn er heel veel. We hebben er vier en een half uur gelopen, veel gezien maar nog lang niet alles.
Ook het park bij de Würzburger Residenz zag er geweldig uit en op een deel waren alle bomen op een speciale manier gesnoeid en stond er ook nog eens onder iedere boom een ander beeld. Heel apart gedaan.
We hebben door de warmte vast nog dingen niet gezien maar het was voor ons genoeg deze keer.

 


De coördinaten

De beroemde oude brug - Alte Mainbrücke - wat ook de toegangsweg tot de stad is vanaf de camperplaats 49.792998,9.926437

Marienberg vind je op 49.791307,9.921657

De uitkijktoren vlak bij de camperplaats 49.797517,9.921118Foto's gemaakt


Alte Mainbrucke


In de stad
MariŽnberg
Ook het park bij de Würzburger ResidenzOnder iedere boom een ander beeld in het park.

Meer campertips