Met De Camper

De Romantische Strasse is een prachtige route om te rijden met de camper. Het is een mooie omgeving, je hebt een doel voor ogen om te rijden en er zijn vele camperplaatsen en campings om te overnachten.
Op deze website staan de verschillende plaatsen die op de Romantische route liggen en die we bezocht hebben. Ook de camperplaatsen die wij aangedaan hebben op deze route. Natuurlijk zijn er nog veel meer camperplaatsen te vinden dus als je geen zin hebt om verder te rijden op een bepaald punt is een camperplaats altijd snel gevonden.
Campings hebben we zelf niet aangedaan maar die zijn er ook te vinden in de buurt van de Romantische Strasse. Wij vonden, omdat we kort op een plek waren, de camperplaatsen goed genoeg. We hebben heerlijk verbleven op de camperplaatsen.

 


Voordeel

Het grote voordeel van de camper op deze route is dat je rustig naar een plaats rijdt waar iets te zien en/of te beleven is waar je de camper dan vlakbij kan parkeren. Je bekijkt het stadje en als er nog tijd over is rijd je verder en anders zoek je een camperplek op. Deze zijn er in ruime mate van klein tot groot. Met of zonder voorzieningen. Niet allemaal helemaal naar onze wensen maar ze voldeden wel aan het feit dat je er lekker rustig kan slapen.

Water inslaan en het lozen van vuilwater en het toilet is eigenlijk ook geen probleem op deze Romantische route. Het kan op heel veel punten en kan het niet op een plek waar je staat dan lukt het zeker onderweg omdat er genoeg camperplaatsen met loosmogelijkheid zijn.

Enkele campertips

Parkeer in de buurt van een stadscentrum of attractie niet te dichtbij. Meestal zijn daar de plaatsen wat krap. Als je iets verder uit het centrum parkeert dan heb je vaak meer ruimte voor de camper en even lopen is niet zo erg, want dan zie je al wat.

Volg niet alleen de route zoals deze aangegeven is met borden. Dan zal je namelijk zeker dingen missen. Zet de belangrijke punten die je wilt zien om beurten in de navigatie en zet hem dan op kortste route. Je komt dan ook op de mooiste plekken en soms kun je even de borden volgen maar sla zeker de leuke plekken om te bezichtigen niet over.

Zorg dat je op de route genoeg kleingeld spaart en geef dat niet in winkels uit. Bij heel veel camperplaatsen moet je een ticket, de stroom en het water betalen in een automaat waar munten ingegooid moeten worden. Als je 8 euro moet betalen heb je dus wel een paar munten nodig.

Zet de navigatie software op het vermijden van snelwegen en op de kortste route. Het geeft je een veel beter beeld van de omgeving en wijk gerust af van de voorgestelde route als je iets anders onderweg ziet wat je leuk lijkt. Rij er naar toe en geniet. De navigatie gaat daarna vanzelf weer naar het punt dat je van plan was die dag.

Een handige tip is misschien het boek Romantische Strasse vom Main zu den Alpen (duitstalig) waarin veel verrassende tips staan over de route die je gaat volgen. Deze gids geeft een overzichtelijk en compleet beeld van de Romantische Strasse in Duitsland. De gids is makkelijk leesbaar en dit komt mede door de vele foto's die in de gids zijn opgenomen.


Op de fiets

De route is ook te doen op de fiets. Of gedeeltelijk met de fiets als je de camper even laat staan. Ook handig is dan het boekje Bikeline Romantische Strasse en de kaart Romantische Strasse 1:75.000 welke veel info verschaffen. Voor alleen in de camper geven ze trouwens ook veel informatie. Altijd handig voor die paar euro om bij je te hebben.
Meer campertips