Rothenburg Ob Der Tauber

In Rothenburg ob der Tauber waan je je echt in een andere tijd. Daar hebben ze een prachtige ‘ouderwetse’, of zeg je beter historisch, stadje waar ontzettend veel te zien is. Echt een romantisch karakter. Ook hadden we gelezen dat het ’s avonds mooi verlicht was in het stadje, dus rond half tien ’s avonds zijn we weer richting het stadje gelopen om weer wat te bekijken met verlichting. Dat viel ons een klein beetje tegen omdat er wel wat dingen verlicht waren maar zeker niet de hele stad. Toch was het weer een leuke wandeling met weer nieuwe gezichtspunten.
Ook hebben we een traditionele ‘Schneeball’ gekocht en gegeten. Wel aardig en inderdaad zie je die nergens. Het smaakt echter niet naar veel bijzonders.

Elke woensdag en zaterdag is er een weekmarkt op het marktplein en die wilden we ook wel meemaken. Helaas hadden wij meer voorgesteld van een weekmarkt. Er stonden maar 6 kramen verdeeld over het plein en daar moesten we het mee doen.

Aan de andere kant van het stadje waar we nog niet geweest waren vonden we nog meer leuke huisjes en torentjes. Ook moesten we van onszelf een stuk over de stadsmuur lopen. Deze stamt uit de 14de eeuw. Dat mag je natuurlijk niet gemist hebben! Dat viel voor mij niet mee omdat ik er niet rechtop kon lopen. En steeds bukken valt tegen dus bij de eerstvolgende trap die we tegenkwamen ging ik eraf. Terwijl je eigenlijk 2,5 kilometer kan lopen over de stadsmuur.

Een volgende keer volgden we meteen de binnenmuur aan de linkerkant bij binnenkomst. Weer een heel ander gezicht, andere gebouwen en prachtige uitzichten over de vallei naast de stad. Zo zijn we doorgelopen tot we bij het park kwamen van de stad. Ook prachtig met oude gebouwen en veel begroeiing. Allerlei kruiden, bloemen en andere planten. Met ook weer prachtige uitzichten. We hebben er ook een tijdje rustig op een bankje gezeten en uitgekeken over de vallei en het stadje op de achtergrond.

Ook een bijzonderheid bij Rothenburg ob der Tauber is de dubbellaagse brug. Deze hebben we de eerste keer echter niet van dichtbij bekeken maar we zagen hem wel in de vallei liggen tijdens deze wandeltocht. Dus toch nog een foto ervan kunnen maken. Deze hebben we later van dichtbij bekeken in augustus.

 


De coördinaten

Centrum van het mooie stadje 49.377019783, 10.179004556

De dubbellaagse brug 49.37273,10.176301Foto's gemaakt


Rothenburg ob der Tauber verlicht in de donkere uren.


De dubbellaagse brug wat verder van het stadje

Meer campertips